Hurra!! Du kan nå betale med VIPPS på KUBEN shop.

Personvernerklæring for Kuben Shop

INNLEDNING

Vi arbeider for å ivareta ditt personvern når du blir medlem i vår kundeklubb, handler på Kuben Shop eller for øvrig benytter deg av våre tjenester. Scala Kuben AS er behandlingsansvarlig for personopplysningene du oppgir, og vi lagrer og behandler personopplysningene i henhold til personopplysningsloven med forskrifter.

KUBEN SHOP

Denne delen av personvernerklæringen gjelder for Kuben Shop behandlingsansvarlig er Scala Kuben AS heretter omtalt som «vi» og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

Kort oppsummert bruker vi dine personopplysninger til å håndtere ordre i nettbutikken, analysere trafikk på nettsiden og gjøre målrettet markedsføring. Her kan du lese mer om hvordan vi gjør dette.

Vårt grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere med bakgrunn i at du har gitt ditt samtykke eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med deg, for eksempel gjennomføre et salg - eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke eller be om at vi fjerner dine personopplysninger.


Om personopplysninger, samtykke og informasjonskapsler

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er vi som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.


Nødvendig lagring av personopplysninger

Noen opplysninger vi samler inn er helt nødvendige for at du kan kunne handle i nettbutikken vår. Eksempler på dette informasjon som holder deg pålogget under handleprosessen i nettbutikken, som lagres som en informasjonskapsel (cookies). Andre opplysninger som er nødvendige er adresse og fakturaopplysninger for at vi kan sende deg varene og ta imot betalinger. Ved å benytte vår nettside til kjøp av varer så godtar du at vi lagrer disse opplysningene i henhold til lovverket. 


Hva slags opplysninger samler vi inn?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

 

Opplysninger du selv gir til oss.

Når du registrerer deg og/eller handler på vår nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, e-postadresse, adresse og mobilnummer. Dette er opplysninger vi formidler videre til våre butikker slik at de kan behandle ordren og levere produktene fra sin butikk til kunden.

 

Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre.

Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler også informasjon om din enhet som IP-adresse, operativsystem og nettleser. Vi analyserer også hvilke sider på vårt nettsted du besøker og hvilke funksjoner du har brukt på sidene.

 Vi samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotorer og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.

Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt.

Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss. En informasjonskapsel (cookie) er en liten datafil som vi ber om tillatelse til å installere på din enhet. Når du gir samtykke blir filen installert og informasjonskapselen hjelper med å analysere og lagre datatrafikk. Informasjonskapsler gir webapplikasjoner mulighet til å tilpasse informasjonen til ditt behov, slik at du får en bedre brukeropplevelse og mer målrettet markedsføring.


Hva brukes opplysningene til?

Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

- For å levere og forbedre tjenestene våre.

- For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring.

- For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering.

- For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender.

- For å forhindre misbruk av tjenestene våre. 

Deling av opplysninger

Vi deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre handleopplevelse. Her er de viktigste eksemplene:

Når andre utfører tjenester på våre vegne.

For eksempel web- og markedsføringsbyråer som drifter nettbutikken og viser deg målrettet markedsføring. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for oss. Dersom du har gitt oss samtykke til deling av opplysninger, så kan opplysningene bli delt med følgende tredjeparter:

 

Hjemlevering:

Vi sender pakker med KUBEN Shops medarbeider og deler således informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og mottakeradresse  med vedkommende - når kunden har bedt om å få varene levert.

 

Magento

Dette nettstedet benytter Magento som plattform. Opplysninger knyttet til dine ordrer lagres hos Magento. Les mer her: https://magento.com/legal/terms/privacy

 

Stripe

Dette nettstedet benytter Stripe som leverandør av betalingsløsning. Les mer om personvern hos Stripe: https://stripe.com/en-no/privacy

 

Omnyfy

Hver butikk som selger varer direkte til kunde på Kuben Shop er knyttet til nettbutikkplattformen ved hjelp av Omnyfy, slik at de kan behandle ordre og salg fra sin butikk.

 

Kundeservice

Dersom du benytter deg av vår kundeservice, vil denne informasjonen bli sendt som e-post til oss, og lagret på vår e-postserver.

 

Kundeklubb

For å handle i nettbutikken må du være medlem i kundeklubben. Dine opplysninger blir lagret i vår medlemsdatabase.

 

Ved mistanke om lovbrudd

vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.


Sletting av personopplysninger

Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:

- Lov om bokføring

- Ordredata iht. angrerett

- Ordredata iht. garantier


Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold, ved å sende oss en e-post (Se «kontaktinformasjon»).

Sikring av personopplysninger

Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.


Særlig om markedsføring i e-post

Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier.

Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene/SMS-ene.


Overføring av data til tredjeland

I noen tilfeller kan det være at vi overfører personopplysninger til et tredjeland, dvs. et land utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet («EØS»). Vi overfører for eksempel i noen tilfelle opplysninger til tjenesteleverandør i Australia for at leverandør skal kunne gjennomføre nødvendig supporttjenester. Overføring av personopplysninger til tredjeland skjer i henhold til gjeldende lovgivning. Ved slik overføring påser vi at personopplysninger holdes sikre, og sørger for at nødvendige garantier er på plass for å sikre tilstrekkelig vern, f.eks. inngåelse av kontrakter i den form som er godkjent av EU-kommisjonen. Vårt foretrukne overføringsgrunnlag er EUs standardavtaler (SCC).

KUNDEKLUBB

Vi arbeider for å ivareta ditt personvern når du blir medlem i vår kundeklubb eller for øvrig benytter deg av våre tjenester. Scala Kuben AS er behandlingsansvarlig for personopplysningene du oppgir, og vi lagrer og behandler personopplysningene i henhold til personopplysningsloven med forskrifter.

En personopplysning er en opplysning eller vurdering som direkte eller indirekte kan knyttes til deg som enkeltperson.

Grunnlag for behandlingen

Vår behandling av dine personopplysninger er basert på at du melder deg inn i kundeklubben og at du samtykker til at vi behandler dine opplysninger for de formål som du har samtykket til. Vi kan bruke personopplysningene vi samler inn eller mottar om deg avhengig av våre berettigede interesser for følgende formål: forbedre og videreutvikle tjenestene til fordel for deg og andre brukere, og for å presentere og analysere aggregerte data.

Du kan når som helst melde deg ut av kundeklubben og trekke tilbake ditt samtykke helt eller delvis.

Placewise AS forestår den tekniske delen av databehandlingen. Placewise AS er en av våre samarbeidspartnere og databehandlere. Placewise AS har utnevnt et personvernombud, som kan kontaktes på privacy@placewise.com.

Placewise AS benytter underleverandører til lagring av data og underliggende tekniske løsninger for utsending av SMS/e-post.

Databehandler skal etter avtale med oss behandle personopplysningene dine på den måten vi bestemmer. Vi pålegger databehandleren å sørge for en forsvarlig informasjonssikkerhet, herunder at persondata ikke kan overdras til andre.


Hvilke personopplysninger innhentes?

Vi innhenter personopplysninger i forbindelse med ditt medlemskap i vår kundeklubb og våre øvrige tjenester. Dette kan være:

- mobilnummer,

- navn,

- fødselsdato,

- kjønn,

- bostedsadresse,

- e-postadresse,

- registreringsnummer på kjøretøy

- interesser og

- eventuelle andre opplysninger som du oppgir til oss, eller som vi får tilgang til via abonnement på nyhetsbrev/SMS.


Vi gjør oppmerksom på at vi kan benytte auto-oppslag mot katalogtjenester for å gjøre registreringen enklere for deg. Du er selv ansvarlig for å rette opp eventuelle feil som er lagret på ditt mobilnummer.

I tillegg behandler vi atferdsdata som bruk av kuponger og annen statistikk basert på bruk av vår app og øvrige tjenester. Hvis kundeklubben inneholder et bonusprogram registrerer vi lojalitetsprogramhistorie (opptjente poeng), og hvis bonusprogrammet er basert på kjøp lagrer vi også din transaksjonshistorikk.

Når du benytter våre digitale løsninger som som apper, web og kupongløsninger, registreres din IP-adresse (som er en identifikasjon på din maskin), samt informasjon om din nettleser, operativsystem, omtrentlig lokasjon, samt hvilken nettside du kom fra. Vi logger bruk av våre ulike digitale løsninger.

Vi innhenter kun personopplysninger som vi anser som nødvendige for å oppfylle formålet med behandlingen og tilstreber at personopplysningene er korrekte og oppdaterte.


Hva brukes personopplysningene til?

Formålet med å behandle de personopplysninger vi registrerer om deg er i første rekke å sikre nødvendig grunnlag for å beregne medlemsbonus- eller rabatter gjennom medlemsprogrammet.

Ut over dette registreres og brukes opplysningene om deg fordi vi ønsker å gi deg fullgod medlemsservice, det vil si at vi kan tilpasse medlemskapet og de henvendelser vi gjør til deg og dine preferanser. Blant annet kan vi tilpasse medlemstilbud, medlemsinformasjon, nettsider, apper, digital kommunikasjon og de øvrige tjenester og fordeler som tilbys våre medlemmer. Tilpasning gjøres ved hjelp av analyse og lagring av opplysninger du selv har oppgitt til oss i kombinasjon med f.eks. tidligere bruk av medlemstilbud. Dette sees i sammenheng med våre segmenteringsmodeller slik at vi kan gruppere deg inn under en personprofil når vi sender ut kampanjetilbud. Hvis du ikke samtykker til at vi benytter dine data til å tilpasse tilbud vil du kun motta generelle kampanjetilbud.

Dine personopplysninger og den innsamlede informasjonen vil bli benyttet for å tilpasse og sende deg kampanjetilbud via e-post og/eller mobil noen ganger i måneden, avhengig av hvilke kommunikasjonskanaler du har takket ja til.

For å finne tilbud som er relevante for deg som medlem kan vi i enkelte tilfeller også innhente og benytte for eksempel analysedata om du samtykker til det. Vi kan også innhente systematiserte personopplysninger fra våre samarbeidspartnere, som for eksempel Bisnode, TNS Gallup og Placewise.

Du kan når som helst melde deg ut av kundeklubben og trekke tilbake samtykket du har gitt til å motta markedsføring og kampanjetilbud.

Parkering

Enkelte kjøpesenter i Scala Eiendom AS tilbyr egne fordeler for medlemmer knyttet til kjøpesenterets parkering. For å kunne tildele disse fordelene er vi avhengig av å innhente registreringsnummer på medlemmets kjøretøy, samt registrering inn og utkjøring fra anlegget. Disse fordelene tilbys kun på kjøpesenter hvor dette er angitt og hvor et anlegg for automatisk skiltgjenkjenning (ANPR) er installert. 

Hvor lenge lagres personopplysningene dine?

Dine opplysninger lagres bare så lenge det kreves for å utføre våre tjenester, eller så lenge som det foreskrives i loven. Så lenge ditt medlemskap består vil registrerte opplysninger ikke bli slettet. Ved utmelding vil dine personopplysninger slettes.

Anonymiserte opplysninger (som ikke kan knyttes til deg som individ, og som dermed ikke lenger er personopplysninger) kan bli beholdt for statistiske formål.

Om informasjonskapsler (cookies)

Hva er informasjonskapsler?

Cookies er små tekstfiler som lagres på din datamaskin. Disse fungerer som ditt ID-kort og kan ikke utføre programkode eller overføre virus. Informasjonskapslene er bare dine, og kan bare leses av datatjeneren som ga dem til deg.

Cookies brukes til å samle informasjon for å optimalisere reklamer og tilbud. Informasjon som vi får fra cookies lagres ikke sammen med dine private opplysninger eller ordrehistorikk. De benyttes utelukkende til å vise deg målrettet reklamer og/eller tilbud som er tilpasset ditt behov ved å bruke click stream analyser (f.eks. vises en reklame for parkett dersom du nettopp har sett på parkett). Vårt mål er å gi deg en opplevelse hvor visningene er tilpasset din smak og dine preferanser.

Digital annonsering

På våre sider vil du bli bedt om å samtykke til bruk av cookies. Dersom du samtykker, vil vi bruke cookies ved din bruk av våre digitale løsninger. Listen over informasjonskapsler som brukes på våre digitale løsninger finner du på våre sider når du samtykker til bruk av cookies.

Tredjeparter

Vi vil kunne benytte tredjeparter til å bistå oss med håndtering av informasjon generert fra bruk av cookies, herunder til markedsføring. Et eksempel på en slik tredjepart er AdForm. Våre digitale løsninger kan inneholde reklame fra, innhold fra, eller linker til tredjepart.

Vi vil også kunne benytte tredjeparter til å analysere bruken av vår kundeklubb-app. Gjennom slik analyse kan vi se på handlinger som blir gjort i appen, for eksempel antall som har sett på spesifikke faner, om det er mange nye eller eksisterende brukere, frekvensen av brukere osv. Denne dataen bruker vi for å optimalisere tilbud og brukervennlighet av appen, samt å gjøre analyser av hvilke type aktiviteter som genererer bruk av appen.

Lenker

Vår nettside og våre andre digitale tjenester kan inneholde linker til andre nettsider som ikke er under vår kontroll. Vi kan ikke ta ansvar for personvernet eller innholdet på disse nettsidene, men vi tilbyr linkene for å gjøre det lettere for våre besøkende å finne mer informasjon på bestemte områder.


DINE RETTIGHETER

Som medlem i vår database har du flere rettigheter i henhold til personopplysningsloven:

  • Rett til innsyn - du har rett til å få vite hvilke personopplysninger vi har registrert om deg

  • Rett til korrigering - du har rett til å få feil, ufullstendige eller irrelevante opplysninger om deg korrigert uten opphold

  • Rett til sletting - du har rett til å kreve at vi sletter personopplysninger vi har lagret om deg uten opphold

  • Rett til begrensning av behandling - du har rett til å kreve at vi stopper behandling av personopplysningene dine

  • Rett til dataportabilitet - du har rett til å få utlevert personopplysningene du har gitt til oss i et format som kan overføres til en annen tjenesteleverandør

  • Rett til å trekke tilbake samtykket - du kan når som helst trekke tilbake samtykket helt eller delvis til at vi behandler dine opplysninger og bruker dem til markedsføringsformål

  • Rett til å klage - du har rett til å klage på vår behandling av personopplysninger til tilsynsmyndighetene. I Norge er dette Datatilsynet, og kontaktinformasjon finnes på deres hjemmesider

  • Rett til informasjon ved brudd på personopplysningssikkerheten - hvis et brudd på personopplysningssikkerheten medfører høy risiko for dine rettigheter og friheter  vil vi varsle deg.


For å utøve dine rettigheter kan du ta kontakt med oss. Se «Kontaktinformasjon» for detaljert informasjon.


KONTAKTINFORMASJON

Dersom du har spørsmål om vår personvernerklæring, spørsmål om bruk av personopplysninger, om du ønsker å få utlevert data vi har registrert på deg, korrigering av registrert data, tilbaketrekking av samtykke eller sletting, ta gjerne kontakt med oss.


Kuben Senter

Kong Ringsgate, 3510 Hønefoss 

+47 32 12 86 00

For informasjon og spørsmål knyttet til Kuben Shop kan du sende en mail til shop@kubensenter.no

For informasjon og spørsmål knyttet til kundeklubben kan du sende en mail til kundeklubb@placewise.com

ENDRINGER I PERSONVERNERKLÆRING

Personvernerklæringen vår beskriver hvordan vi behandler personopplysningene dine og hvilke rettigheter du har. Innholdet i erklæringen kan bli endret, og endringer vil bli publisert på vår nettside eller i vår applikasjon. Vi vil varsle deg på e-post eller SMS i tilfelle vesentlige endringer.